Ekonomi

İş Bankası, Haziran 2023 itibarıyla 1,9 trilyon TL aktif büyüklüğüne ulaştı

Türkiye İş Bankası yılın ilk 6 ayında 31,5 milyar TL kâr etti.

Bankadan yapılan açıklama ile İş Bankası’nın yılın ilk yarısına ilişkin finansal sonuçları paylaşıldı. Buna göre, 2023 yılı Haziran ayı itibarıyla Türkiye İş Bankası aktif büyüklüğünü yılsonuna göre yüzde 38,2 artırarak 1,9 trilyon TL’ye yükselterek “Türkiye’nin en büyük özel bankası” olmaya devam etti.

Yılın ilk 6 ayında 31,5 milyar TL kâr elde eden bankanın özkaynak büyüklüğü 208,5 milyar TL’ye ulaşırken, sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 21,3 oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, 2024 yılında 100. kuruluş yılını kutlayacak olan bankanın kuruluşundan bu yana Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkı sağladığını belirterek, “Yaklaşa yakın çalışmalarımızın yanı sıra 100 yıllık tecrübemiz, çağın ihtiyaçlarına uygun yetkin insan kaynağımız, dinamik iş modelimiz, modern ve sağlam teknolojik altyapımız ile ekonomiye kesintisiz destek sağlamaya devam edeceğiz.” sözlerini kullandı.

Açıklamada yer alan bilgilere göre, haziran sonunun prestijiyle bankanın nakdi kredi hacmi 967,4 milyar TL’ye, gayri nakdi kredi hacmi ise 342,5 milyar TL’ye ulaştı. Böylece ekonomiye sağlanan toplam kaynak miktarı 1,3 trilyon TL oldu.

Yaygın dağıtım ağı, dijital temas noktaları, geniş ürün yelpazesi ve kaliteli hizmet sunumuyla tasarruf sahiplerinin öncelikli tercihi olmaya devam eden İş Bankası’nın toplam mevduat hacmi 2023 yılı Haziran ayında 1,3 trilyon TL olarak gerçekleşti. TL mevduat hacmi yıl sonuna göre yüzde 41,1 arttı 545 milyar TL’ye ulaştı.

İş Bankası, deprem bölgesine aktaracağı finansman ile güzelleştirmeye kalıcı katkı sağlamayı hedefliyor.

Sağlanan bilgilere göre banka, güçlü ve istikrarlı performansı ve uluslararası piyasalara duyulan güven sonucunda Haziran ayında 388 milyon Euro ve 224 milyon dolarlık sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisi aldı.

Söz konusu süreçte performans kriterleri, küçük ve orta ölçekli kadın işletmelere sağlanacak kredi bedeli ile deprem bölgesinde kullandırılacak ihtiyaç kredisi bedeli olarak belirlendi.

Banka ayrıca depremden etkilenen bölgeye yönlendirilmek üzere Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 109 milyon ABD doları tutarında kredi sözleşmesi imzaladı. İş Bankası, deprem felaketinden etkilenen bölgeye aktarılacak finansman ile güzelleştirmeye kalıcı katkı sağlamayı hedefliyor.

Banka, İşCep’e eklenen yeni uygulama ile Dijital Teminat Mektubu dönemini başlattı.

Tarım ve girişimciliği stratejik öncelikleri arasına alan banka, bu dönemde “Tohum” temasıyla “İmece Atölyeleri”ne devam etmiştir. Teknoloji, tarım ve finansı bir araya getirerek çiftçilere yenilikçi çözümler sunduğu Tarımsal İhtisas Şubelerini de yaygınlaştırdı.

Müşterilerine uygun bir deneyim sunmak için teknolojiye yatırım yapmaya ve süreçlerini dijitalleştirmeye devam eden İş Bankası, İşCep’e eklediği yeni uygulama ile 2023 yılının ilk yarısında Dijital Teminat Mektubu bölümünü hizmete açmıştır. Sözün konusu olan yenilikçi çalışma, teminat mektuplarının başvuru, kredi, fiyatlandırma ve düzenleme süreçlerini dakikalar içerisinde tamamlayarak muhataplarına göndermesini mümkün kılmaktadır.

haber-uzundere.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu