Haber

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Kamu Görevlileri Tahkim Kurulu’nun düşük fiyat artışı kararına tepki gösterdi.

KERİM UĞUR

Sendika Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Birlik Sağlık-Sen) Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Kamu Görevlileri Hakem Heyeti’nin 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde anlaşmazlığa yol açan düşük zam kararına tepki gösterdi. Doğruyol, “Merkez Bankası’nın 2024 enflasyon hedefinin yüzde 33 olarak hesaplandığını açıkladığı bir yerde devletin, yani mevcut hükümetin memurlara yüzde 25 zam teklifi, memurları göreve davet etmektir. Sokaklar.”

Birlik Sağlık-Sen Genel Lideri Ahmet Doğruyol, Kamu Görevlileri Tahkim Kurulu’nun 7. Dönem Toplu Sözleşme’sinde anlaşmazlıkla sonuçlanan kararına tepki gösterdi.

SENDİKA SAĞLIK-SEN’DEN MEmur-SEN’e TEPKİ

ANKA Haber Ajansı’na konuşan Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol da yetkili sendika MEMUR-SEN’in hükümetle yaptığı görüşmeleri eleştirerek, şunları söyledi:

“Altı dönemlik yapılan toplu sözleşmelerde yedinci dönemdeyiz. Yedinci dönemdeki toplu sözleşmelerde de yetkili sendika olan Memur Sen, ‘birçok kazanım elde ettik’ diyerek ortalıkta dolaşıyor. Ben devlet memuruyum. 30 yıllık memurluğum boyunca cuma namazına giden bir vatandaşla ilgili hiçbir çalışma ve işlem yapılmadı. Bunu temcit pilavı diye ileri geri koymanın hiçbir mantığı ve manası yok, bunlar da. Maaşları dışında başka konularda da anlaşmaya vardığımızı söyledikleri unsurlar var.Memur maaşlarının onbeşinde ödenmesi konusunda da saçma konular var.Aslında memur maaşları her ayın onbeşinde ödeniyor.Yani örneğin emsal meselelere gereksiz deniyor.”

TOPLU SÖZLEŞMELERİN İKİ YILDA BİR YAPILMASI SÖZLEŞMEYİ AMAÇTAN ÇIKARIR”

Başkan Doğruyol da önerilerde bulunarak şunları söyledi:

“Memurlarla toplu sözleşmelerin iki yılda bir değil, her yıl yapılmasında büyük fayda var. Özellikle enflasyonlu ortamlarda sabit fiyatlar enflasyonun en büyük faturasını ödeyen kesimdir. Bu toplu sözleşmelerin iki yılda bir yapılması hedeften sapmaktadır. Bugün itibarıyla Merkez Bankası’nın bile 2024 enflasyon hedefinin yüzde 33 olduğunu açıkladığı bir yerde, hükümetin memurlara yönelik yüzde 25’lik zam teklifi memurları sokağa davet etmektir. artık toplu sözleşmelerden bir beklentimiz yoktu, hiçbir beklentimiz de yok. Maalesef 2010 referandumunda tarlalardaki memurlara toplu sözleşme geleceğini söyleyen yetkili sendika, oy talep eden yetkili sendika, tıpkı kanunun yetersiz olduğunu söylemek gibi, toplu sözleşmelerde kişisel anlaşmaya varılamazsa hakem heyeti, sonucun prestijiyle hakem heyetine gider. 11 kişiden oluşuyor ve bu 11 kişiden 6’sı hükümet tarafından belirleniyor. Hiçbir şekilde, hiçbir yerde, hiçbir kuralda, toplu sözleşmelerde memurun lehine bir durum ortaya çıkmamaktadır. Memur maaş artışlarına ilişkin esas olarak belirlenen rakamlar beklenen rakamlardır. Memurların bu toplu sözleşmeden hiçbir beklentisi yok. Şu ana kadar beklemediği gibi artık beklemeyecek. Toplu sözleşmelerden bir şeyler elde edilebilmesi için öncelikle kanunun güncellenmesi ve kanunun değişmesi gerekiyor. Onun için bu toplu sözleşmelerin oynanan bir tiyatrodan ibaret olduğunu defalarca söyledik, söylemeye de devam ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu